Asbestsanering: interesse peilen

Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Dit betekent dat eigenaren van gebouwen met asbesthoudende dakbedekking deze voor die tijd moeten verwijderen.

Met het huidige saneringstempo is alle asbest pas in 2044 verwijderd; dus versnellingsaanpak is noodzakelijk om in 2024 asbestvrij te zijn als gebied.

De eigenaar is verantwoordelijk voor verwijdering asbestdak. Een particulier mag maximaal 35m2 per kadastraal perceel verwijderden.

De Asbesttrein project

De Asbesttrein is opgezet door LNAGRO de Ondernemerij en Synprofect. Er zijn drie pilots in Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Berkelland. De Asbesttrein staat voor: "Profiteren door samen slimmer te organiseren".

De Asbestrein is bedoeld voor panden in het buitengebied, en het is in het bijzonder voor deze doelgroepen bedoeld: voor agrarisch vastgoed zonder perspectief en voormalig agrarisch vastgoed in particulier bezit. De Asbesttrein is niet bedoeld voor panden in de bebouwde kom. Hier een andere oplossing nodig is – een oplossing dat misschien verandering van de gemeentelijke spelregels nodig heeft.

Heeft u interesse?

Heelwegs Belang wil de interesse over een collectief project peilen. In het buitengebied van Heelweg zijn er 352 adressen, en in de twee kernen van Heelweg 81 adressen. Dus we willen weten hoeveel interesse per deze twee groepen er zijn.

Het collectief uitvoeren van dit project moet de deelnemers besparing opleveren.

Heeft u interesse? Meld u dan aan met uw gegevens bij Heelwegs Belang: info@heelweg.com

  • Voor buitengebied bewoners: Met genoeg aanmelding, komt de asbesttrein naar Heelweg
  • Voor gebouwde kom bewoners: Met genoeg aanmelding, zullen wij samen met LNAGRO en de gemeente de mogelijkheden voor de gebouwde kom verkennen.