Informatieavond 11 sep 2012Een reportage geschreven door Saskia Neijland:

ter promotie van deze avond zijn in samenwerking met Heelwegs Belang huis aan huis flyers verspreid en is t Buurtschapshuus als locatie geregeld. Ook heb ik meerdere stukken in de lokale kranten  laten plaatsen om mensen uit te nodigen. 

Op 11 september 2012 was' t dan zo ver. Geen idee hoeveel mensen er zouden komen....
Bert, de beheerder van t Buurtschapshuus, had op de gok zo'n 30 stoelen aan tafeltjes gezet.
Rond 19.30 uur heb ik de eerste mensen de hand geschud en om 20.00 uur kon ik ruim 30 mensen welkom heten! In het half uur daarna kwamen er nog een paar binnen waarmee  we op een totaal van 35 geinteresseerde buurtbewoners uitkwamen. Prachtig!
Na een welkomstwoordje van de voorzitter van Heelwegs Belang mocht ik mezelf  introducteren en uitleggen waar dit initiatief vandaan komt en hoe de avond er uit zou gaan zien.

Ik had  voor deze avond 2 deskundigen uitgenodigd om te komen vertellen vanuit hun expertise.
Het gaat daarbij om duurzaamheid algemeen en daarna om zonnestroom specifiek.
Beide heren hebben via een interactieve powerpoint presentatie tekst en uitleg gegeven. Met name aan  de zonnestroom expert werden veel vragen gesteld. 

Prima, dat was tenslotte de bedoeling, informatie krijgen en halen! 

Rond 22.00 uur waren de meeste  mensen verzadigd van informatie en hebben we de avond afgerond met een inventarisatie wie er interesse zou hebben om vervolgstappen te zetten.
Inmiddels zijn er  5 mensen die concreet verder willen kijken en daarom gaan we binnenkort samen opnieuw aan tafel. Dat lijkt mij een heel mooi resultaat!

Wellicht komen er nog meer mensen bij, sommigen moeten alles even laten bezinken, heel begrijpelijk. Maar iedereen kan aanschuiven! Samen bereiken we makkelijker meer!

Naar mijn idee was het een zeer geslaagde en mooie  avond en hoop ik dat de aanwezigen weer een stuk wijzer naar huis gegaan zijn. 
Wat ik nog  wil benadrukken:

Niemand is ergens toe verplicht  en kan doen en kiezen wat hij /zij wil. De zonnestroom leverancier die deze avond aanwezig was is door mij uitgekozen om verschillende redenen, die ik graag persoonlijk wil toelichten, maar dat betekent niet dat er verplichtingen ten opzichte van zijn bedrijf liggen.

Waar het natuurlijk vooral om gaat is dat er zoveel mogelijk zonne energie opgewekt gaat worden!
Voor iedereen die meer informatie wenst ben ik te bereiken op 06-23379111 of sneijland@gmail.com.

Kijk ook eens op:
www.nudge.nl/buurten 
www.nudge.nl/over-ons