Saskia Neijland


Wie ben ik en waarom dit initiatief?

Mijn naam is Saskia Neijland, ik woon sinds 2010 in Heelweg,  aan de Bosboombroekerweg.
Ik ben Achterhoeker van origine want 43 jaar geleden geboren in Varsseveld. 

Je bewust zijn van je omgeving en de wereld waarin we leven,  kijken waar je een positieve bijdrage kunt leveren voor nu en de toekomst is voor mij een belangrijk streven. Daarom probeer ik zo duurzaam mogelijk te leven en consumeren en keuzes te maken die daarop aansluiten.  Zo min mogelijk verspillen en zuinig zijn op wat je hebt is daar een onderdeel van.

Omdat ik meer wilde weten en doen op het gebied van duurzaamheid heb ik me in 2010 aangemeld bij Nudge.  Wat is Nudge dan?

Nudge is een onafhankelijke onderneming die vanuit een consumentenplatform de verduurzaming van de samenleving bevordert door mensen en initiatieven te verbinden, te versterken en te versnellen.

Nudge gelooft dat we echt iets kunnen veranderen door heel veel kleine zetjes. Daarom wil Nudge de kracht van consumenten bundelen.
(nudge = Engels voor "zetje" en staat ook voor New Union for Development of a Green Economy) .

Check www.nudge.nl voor een verhelderend filmpje en nog veel meer!

Toen Nudge met de campagne “Zonnekracht” startte en een oproep voor “buurtburgemeesters” plaatste heb ik me aangemeld.  Zo noemen ze de initiatiefnemers in de buurten. (ik heb die titel niet bedacht…. ; -)  

Het idee achter “Zonnekracht” is  zonnestroom lokaal een boost te geven en te zorgen dat burgers / buren op een toegankelijke manier informatie verkrijgen en samen eenvoudiger kunnen overgaan tot acties om zelf groene energie te gaan opwekken met zonnepanelen op de woning.  

Waarom wil ik "buurtburgemeesteren“ ?
Omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan het verduurzamen van de samenleving. 
Het  leek me ook mooi en leerzaam om dit te organiseren en te zien wat we samen voor elkaar kunnen krijgen. Daarbij  leren buren elkaar ook (wat beter) kennen, en dat is een leuke bijkomstigheid!

Wil ik zelf zonnepanelen aanschaffen? 
Nee, ik zou wel willen maar dat gaat helaas (nog) niet want ik woon in een particulier huurhuis. Mocht ik in de toekomst een woning gaan kopen dan zal de mogelijkheid van het plaatsen van zonnepanelen op of rond de woning zeker een grote rol spelen bij de keuze van het huis.

Wil ik zonnepanelen verkopen? 
Nee, ik heb hier geen enkel commercieel belang bij, ben niet verbonden aan welke verkopende partij dan ook. Eigenlijk doe ik dit als een soort vrijwilligerswerk.