Verkeerssituatie/ N18

Tijdens de bestuursvergadering van Heelwegs Belang op 5 november 2015 was er een discussie over het Heelwegse verkeerssituatie en het N18 project. Jeroen Stieber (gemeente Oude-IJsselstreek) was aanwezig (ipv Bas Kippers) om ons te informeren.

N18 Project

 1. Project Varsseveld-Enschede beoogd 2016-2018
 2. Einde A18 dubbele afrit
 3. Dubbele rijstroken van A18 tot kruising Rondweg
 4. Fietstunnels onder N18 bij Zelhemseweg (op bestaande oversteek) en bij kruising Rondweg (aansluitend op de Hiddinkdijk)
 5. Carpool Wesselstraat gaat naar overkant Zelhemseweg
 6. Fietsoversteek zuidkant N18-Rondweg (van Lammers naar Varsseveld) blijft bestaan*?
 7. Oversteek Giezenveld en Hogeweg* staan op de nominatie voor een gefaseerde oversteek, renovatie N330 kan 2018 worden. Hogeweg gaat ongelukkig steil omhoog bij oversteek N330 en N330 maakt rare route vanaf Vveld naar Halle meteen na de brug; slecht overzicht.
 8. N330 blijft 80 km/u.
 9. Kruising Lichtenvoordseweg is bovengemiddeld gevaarlijk.
  a.    Alle verkeer op alle rijbanen rondom wordt komende weken geregistreerd 
  b.    Na analyse hiervan wordt plan gemaakt
 10. Oversteek Entinkweg gaat dicht, wellicht binnen een paar maanden alvast  provisorisch. Parallelweg zuidzijde wordt als fietspad verlengd naar kruising Radstake. Fietsroutes derhalve aan beide zijden van N18 tussen kruising Lichtenvoordseweg en Radstake.
 11. Aandacht voor te hard rijden op de noordelijke parallelweg ivm woonwerkverkeer fiets etc.. Verzoek verhoogde kruising bij Bosboombroekerweg*.
 12. Stoplichten oversteek Radstake staan vrij kort afgesteld, melding van gemaakt*.
 13. Exacte planning werkzaamheden Vveld – Groenlo is nog niet bekend.
 14. Er zijn vage plannen gestart om het stuk Vveld – Groenlo op te waarderen naar zgn 2+1 (bestuurlijke lobby richting Den Haag)

*Jeroen Stieber komt hier op terug.

Het Rijkswaterstaat pagina over het N18 Project is hier.

Landstraat

 1. Beleidsplan gemeente is dat de zandwegen in de gemeente niet verhard gaan worden.
 2. Plan is nog niet definitief door de Raad. Er is een Raadsrotonde 19 november, en de Beleidsnota zandwegen staat op de agenda. 
 3. In de Beleidsnota staat: “De Landstraat in Heelweg wordt intensief bereden, voornamelijk door sluipverkeer. Deze weg moet minstens 4-5 x per jaar geschaafd worden. Hier wordt een pilot gestart met het beschreven stappenplan, zoals die beschreven is in hoofdstuk 5.”