Lichtenvoordseweg/N18 Kruising - Nieuwe Situatie

In januari en september van dit jaar is Heelwegs Belang door wethouder Ankersmit geïnformeerd over de herinrichting van de Lichtenvoordseweg kruising op de N18.

We kregen alleen te horen dat de invoegstrook richting Lichtenvoorde zou worden verwijderd, om de veiligheid van fietsers die de N18 oversteken te vergroten. En we konden de zin hiervan inzien en steunden deze verandering.

Er werd niets gezegd over het feit dat de uitvoegstroken aan de rechterzijde van de N18 in beide richtingen zouden worden verwijderd (zie schema). Ook Varssevelds Belang is hierover niet geïnformeerd.

Dit nieuwe ontwerp lijkt ons de verkeersstroom te verhinderen - het verkeer dat de N18 verlaat, zal aanzienlijk langzaamer moeten rijden, waardoor achtervolgende voertuigen worden gehinderd, en dit lijkt waarschijnlijk het gevaar te vergroten, niet te verminderen.

We zien dat de reactie van Heelweg inwoners ook niet positief is.

We hebben Peter Blom (Adviseur openbare ruimte, gemeente Oude IJsselstreek) gevraagd contact op te nemen met Rijkswaterstaat om te achterhalen wat precies hun redenen waren om de uitvoegstroken te sluiten.