Eerste Nestkastjes Voor Heelwegs Belang

Zoals u weet heeft de eikenprocessierups in het voorjaar en de zomer van 2019 voor veel overlast gezorgd.

Als Heelwegs Belang zijn wij ons bewust van de overlast en de impact die dit heeft op onze gemeenschap. Omdat we voorzien dat de problemen rondom de bestrijding de komende jaren niet zomaar zijn opgelost, zijn wij als Heelwegs Belang aan het kijken op welke wijze wij ons steentje kunnen bijdragen.

In dit kader zijn we gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn ten aanzien van biologische bestrijding van de rups. Zo blijken kool- en pimpelmezen een goed middel tegen deze overlast. In diverse gemeenten hebben ze dan ook nestkasten opgehangen voor deze mezen waardoor ze hopen de overlast door de rups onder controle te kunnen houden. De eerste resultaten zien er veelbelovend uit.

Omdat alle alternatieven voor de bestrijding van de rups naar onze mening op dit moment zeer gewenst zijn, hebben we het college van B&W gevraagd of de gemeente nestkasten ter beschikking kan stellen welke wij aan onze gemeenschap kunnen verstrekken.

De gemeente ziet dit als een goed initiatief en zij willen graag meedenken/meedoen. De afgelopen periode hebben ze al nestkastjes laten maken door cliënten van Estinea.

De nestkastjes moeten door de bewoners zelf worden opgehangen en onderhouden.

De meeste nestkasten zijn door Heelwegs Belang gedistribueerd aan Heelwegse bewoners, maar we hebben er nog enkele over.

U kunt hier aanmelden (tot 30 november) als u belangstelling hebt.

Nestkastje(s) Belangstelling

CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in