Conferentie: "Wonen in de Achterhoek"

Ter informatie - Heelwegs Belang heeft de volgende e-mail ontvangen, en we dachten dat deze interessant zou zijn voor onze leden: 

 

Voor iedereen die zich betrokken voelt bij het wonen in de Achterhoek!

 

Woensdag 15 september van 19.00 uur tot 21.30 uur organiseren de 8RHK-ambassadeurs de conferentie “Wonen in de Achterhoek”. Hoe behouden we de hoge kwaliteit van wonen in onze regio? Wat is nodig voor de toekomst van goed wonen in de Achterhoek? Over deze en andere vragen willen de 8RHK-ambassadeurs graag met u in gesprek. Meld u alvast aan voor deze bijeenkomst! Dat kan via de link onderaan deze mail.

De bijeenkomst vindt (onder voorbehoud van maatregelen) plaats in de DRU in Ulft. Wij hebben de bijeenkomst zo opgezet dat we met zekerheid kunnen voldoen aan de geldende corona-maatregelen.

 

De 8RHK-ambassadeurs hebben in 2021 opnieuw het Achterhoeks Woon- en Leefbaarheidsonderzoek (AWLO) uitgevoerd. Bijna 15.000 Achterhoekers hebben meegedaan. Zo ligt er een schat aan informatie over wonen in de Achterhoek. Daarnaast hebben zij de woon- en vastgoedmonitor in een nieuw jasje gestoken. Een voorproefje hiervan vindt u in deze link naar de Woon- en Vastgoedmonitor en de eerste duiding van uitkomsten in een ‘story-map’.

 

Het AWLO en de monitor bieden een goed vertrekpunt voor het gesprek over wonen in de Achterhoek. Op 15 september voeren we dit gesprek graag met u: bewoners van de Achterhoek, dorpsbelangen, corporaties, makelaars, bouwers, raadsleden. In themasessies gaan we in gesprek over onder andere: coöperatief wonen, wonen als je zorg nodig hebt, wonen voor jong en oud. Onderzoeksbureaus Companen en Moventem begeleiden deze avond.

 

Klik op deze link om u aan te melden.

 

Vriendelijke groeten,

In opdracht van Ben Hiddinga van de 8RHK-Ambassadeurs

 

Bram Klouwen (Companen) en Robin Koster (Moventem)