Nieuwsflits

"Tegel Eruit, Boom Erin" Actie Begint! 

Maak de Heelweg nog groener en doe mee aan dit initiatief van de gemeente Oude IJsselstreek!

Meer en beter groen zorgt ervoor dat u ook in de toekomst in een gezonde en prettige omgeving kunt leven. Daarom willen we het groene karakter in de Oude IJsselstreek in stand houden en waar mogelijk uitbreiden. U kunt helpen door in uw tuin ruimte te maken voor een boom. Bomen brengen de natuur in uw omgeving tot leven. Ze maken onze dorp groener, geven verkoeling en houden het regenwater langer vast. Ze bieden kleine dieren en insecten voedsel en veiligheid. De boom krijgt u van ons. Zo benutten we niet alleen de openbare ruimte: ook uw tuin draagt bij aan het groen.

Hoe werkt het?

Inwoners van Heelweg (postcodes 7055) en Westendorp (postcodes 7054) kunnen vanaf 18 januari 2021 een boom bestellen. Bestel hem uiterlijk vóór 15 februari 2021.

U kunt zich aanmelden voor één boom per adres. Hierbij is er keuze uit 10 verschillende boomsoorten. De bomen hebben een stamomtrek van 10-12 cm, een hoogte van circa 2,5 - 3 meter en worden geleverd met naakte wortel. Dit houdt in dat er geen pot of kluit is, alleen kale wortels.

Meer informatie, en het inschrijfformulier is te vinden via onderstaande link:

https://www.oude-ijsselstreek.nl/tegel-eruit-boom-erin