Informatiebijeenkomst: Asbesttrein

Asbesttrein

De gemeente ondersteunt bewoners van het buitengebied bij asbestsanering op eigen terrein. Samen met andere Achterhoekse gemeenten is de 'Stichting Asbesttrein' opgezet. De "Asbesttrein" is een samenwerking van bedrijven die in een trein achter elkaar aan werken om asbest te verwijderen, af te voeren en eventueel een nieuw dak te monteren. De werkzaamheden worden gebiedsgericht en snel achter elkaar uitgevoerd, waardoor er op kosten wordt bespaard. Daarnaast worden samen vergunningen en subsidies voor u aangevraagd, kortom u wordt van A tot Z ontzorgd.


lnformatieavond

In het gebied Heelweg Oost en West start binnenkort de volgende Asbesttrein in onze gemeente. Heeft u gebouwen met asbestdaken en denkt u er over na om deze te saneren? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst over de Asbesttrein. Wij verwelkomen u graag, na aanmelding, in het Buurtschapshuus in Heelweg. De koffie staat klaar vanaf 19.30 uur en we starten om 20:00 uur.


Datum: 11 september 2018
Adres: Het Buurtschapshuus, Molenweg 17 in Heelweg
Voor het gebied Heelweg Oost en Heelweg West


Wat kunt u verwachten? Tijdens de avond vertellen we hoe de Asbesttrein te werk gaat, met welke kosten en spelregels een asbestsanering gepaard gaat, welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn en welke voorwaarden daarbij horen. Wanneer u interesse heeft, kunt u zich daarna aanmelden voor een gratis keukentafelgesprek om uw eigen situatie te bespreken. Er komt dan, kosteloos, een onafhankelijke adviseur bij u langs om de huidige staat van uw dak(en) te bekijken. U bespreekt of u wilt slopen, herbestemmen of het dak vervangen. U bekijkt samen welke mogelijkheden voor vervanging er zijn, bijvoorbeeld met gelsoleerde dakplaten of zonnepanelen. Aan de hand daarvan krijgt u inzicht in uw eigen situatie en het mogelijke vervolgtraject.

Aanmelden voor deze interessante- en gratis informatiebijeenkomst Om een beeld te krijgen hoeveel mensen-en wie we kunnen veruvachten en/of de locatie alle belangstellenden kan ontvangen, vragen wij om u vooraf digitaal aan te melden voor de informatieavond via de volgende link: www.oude-ijsselstreek.nl/asbestdaken-heelweg
Uiterste aanmelddatum is donderdag 6 september 2018.

Heeft u vragen of opmerkingen over de bijeenkomst? Neem dan gerust contact op met Martin Duking, 0315 292233 of mail naar m.duking@oude-ijsselstreek.nl. Telefonisch op de dagen dinsdag, woensdag en donderdag bereikbaar.